Sekaná pečeně se sýrem a šťouchanými bramborami
Tradiční recept z mletého masa, kterým můžete obohatit teplý víkendový oběd, ale i studenou večeři v týdnu.
Recipe Notes

Postup:

1. Mleté maso smíchejte s dvěma vejci, česnekem, cibulí, bujónem, pepřem, majoránkou, kmínem a hladkou moukou. Dále přidejte na kostičky nakrájený tvrdý sýr a papriku, aby se nám vytvořila barevná mozaika.

2. Z připravených surovin vytvořte šišku, kterou dejte do vyhřáté trouby a pečte hodinu při teplotě 145°C. Průběžně sekanou potírejte rozšlehaným vejcem a podlévejte výpekem z masa.

3. Šťouchané brambory připravte tak, že uvaříte očištěné brambory v osolené vodě. Po změknutí je scedíte, rozšťoucháte, přidáte kvalitní tuk, sůl a sekanou petržel.

4. Nakonec si připravte šťávu. Do výpeku, který pustilo maso ze sekané, přilijte 3 dcl vody a přidejte šťávu na světlá masa. Vše povařte, vymíchejte dohladka, můžeme procedit a podávat na stůl.